Pikantná tarhoňa s údeným mäsom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné
Ingrediencie
- 400 g tarhone, 2-4 lyžice mastného údeného mäsa, 1 lyžička bravčovej masti, 1/2 malej cibule, 3 lyžice suchého červeného vína, 2 lyžičky kečupu, 1 lyžička mletej červenej papriky, pomletý voňavý klinček, 1 lyžička pokrájanej petržlenovej vňate, soľ.
Postup
Krok 1
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, vsypeme tarhoňu a pri stálom miešaní restujeme v tuku, až cestovina zhnedne. Osolíme, prilejeme horúcu vodu (aby bola cestovina zakrytá) a prikryté dusíme 25 minút. Nemiešame, ak treba, aby bola cestovina mäkká, horúcu vodu dolejeme. Keď je tarhoňa mäkká a sypká, bez vody, prikrytú necháme 10 minút postáť. Do opraženej tarhone pridáme pomleté údené mäso, červené víno a všetky predpísané koreniny. Prilejeme horúcu vodu, pomiešame a prevaríme. Potom prikryté dusíme v stredne teplej rúre 25 minút. Nakoniec, ak treba prisolíme a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Pikantnú tarhoňu podávame s kyslým, octovým šalátom.