Pikantná tarhoňa s údeným mäsom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g tarhone, 2-4 lyžice mastného údeného mäsa, 1 lyžička bravčovej masti, 1/2 malej cibule, 3 lyžice suchého červeného vína, 2 lyžičky kečupu, 1 lyžička mletej červenej papriky, pomletý voňavý klinček, 1 lyžička pokrájanej petržlenovej vňate, soľ.

Postup

Krok 1

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, vsypeme tarhoňu a pri stálom miešaní restujeme v tuku, až cestovina zhnedne. Osolíme, prilejeme horúcu vodu (aby bola cestovina zakrytá) a prikryté dusíme 25 minút. Nemiešame, ak treba, aby bola cestovina mäkká, horúcu vodu dolejeme. Keď je tarhoňa mäkká a sypká, bez vody, prikrytú necháme 10 minút postáť. Do opraženej tarhone pridáme pomleté údené mäso, červené víno a všetky predpísané koreniny. Prilejeme horúcu vodu, pomiešame a prevaríme. Potom prikryté dusíme v stredne teplej rúre 25 minút. Nakoniec, ak treba prisolíme a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Pikantnú tarhoňu podávame s kyslým, octovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1533
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1534

Podobné recepty:
  • Ríbezľový sirup

    Ríbezľový sirup

  • Rybacie lasagne

    Rybacie lasagne

  • Torta z pečených paprík

    Torta z pečených paprík

kuk