Šošovicová polievka s kyslou kapustou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g šošovice, 250 g kyslej kapusty, 1 lyžica rastlinného oleja, 1 menšia cibuľa, 20 g hladkej múky, soľ, 2 stredne veľké zemiaky, umelé sladidlo, 1 lyžička octu, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Prebratú a umytú šošovicu uvaríme do polomäkka. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a zápražku pripravenú z rastlinného oleja, nadrobno posekanej cibule a múky. Všetko osolíme a varíme. Asi 15 minút pred dovarením zamiešame do polievky postrúhané očistené zemiaky. Nakoniec jemne ochutíme trochou umelého sladidla, octom a mletým čiernym korením.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 777
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

778

Podobné recepty:
  • Toskánska Ribollita

    Toskánska Ribollita

  • Boršč III

    Boršč III

  • Letná polievka

    Letná polievka