Zapečená tarhoňa s dusenými hubami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g domácej tarhone, 200 g čerstvých húb, 1/2 cibule, 1 lyžica bravčovej masti alebo oleja, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, vsypeme tarhoňu a pri stálom miešaní restujeme v tuku, až cestovina zhnedne. Osolíme, prilejeme horúcu vodu (aby bola cestovina zakrytá) a prikryté dusíme 25 minút. Nemiešame, ak treba, aby bola cestovina mäkká, horúcu vodu dolejeme. Keď je tarhoňa mäkká a sypká, bez vody, prikrytú necháme 10 minút postáť. Huby očistíme, pokrájame na plátky, na site opláchneme a vložíme do roztopeného tuku s nadrobno pokrájanou cibuľou. Huby osolíme, okoreníme a prikryté dusíme na miernom ohni 20 minút. Hotové huby a tarhoňu zmiešame, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, preložíme do vymastenej ohňovzdornej misky a vložíme do vyhriatej rúry. Keď sa tarhoňa s hubami začne pripekať, prilejeme smotanu rozšľahanú s celým vajcom a 25 minút zapekáme bez pokrievky do červena. Tarhoňu s hubami podávame so zeleninovým šalátom alebo s kyslou uhorkou. Miesto tarhone môžeme použiť špagety.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1056
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1057

Podobné recepty:
  • Bežná omáčka s kolienkami

    Bežná omáčka s kolienkami

  • Pre krvnú skupinu 0: pšeno nie nasladko + čalamáda

    Pre krvnú skupinu 0: pšeno nie nasladko + čalamáda

  • Dusené huby

    Dusené huby

kuk