Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

2016-08-25
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 25 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Obľúbené slovenské jedlo na sladko v podobe dukátových buchtičiek. Pripravte si ich jednoducho aj doma.

Ingrediencie

  • 1 hrnček hladkej alebo polohrubej múky
  • 1 ks žĺtok z vajca
  • 1/2 lyžica cukru
  • 1 lyžica tuku (olej,maslo)
  • 10 g droždia
  • 1 dl mlieka
  • soľ

Postup

Krok 1

Múku preosejeme. V troške mlieka s cukrom a s múkou roztopíme droždie. Múku pomiešame so štipkou soli, v strede urobíme jamku a vareškou zapracujeme žĺtky z vajec, tuk, mlieko s droždím a vypracujeme hladké, polotuhé, od tuku lesklé cesto, prikryjeme obrúskom a necháme nakysnúť. Cesto vypracujeme a necháme nakysnúť v miske. Cesto rozdelíme na viac kusov a z každého ušúľame valček v hrúbke palca. Cesto krájame na rovnomerné kúsky a ukladáme do vymasteného plechu (alebo do rajnice). Keď je celé dno pokryté, buchtičky potrieme maslom alebo olejom a navrch môžeme ukladať ďalšiu vrstvu buchtičiek, Až minieme všetko cesto.

Krok 2

Povrchu buchtičky znova potrieme tukom, aby sa po upečení ľahko oddelili od seba. Pred pečením necháme trocha nakysnúť.

Krok 3

Pečieme v predhriatej rúre pri 200°C 20-25 minút (podľa výšky cesta). Buchtičky sú upečené, keď majú zlatohnedú farbu a delia sa od bokov nádoby, v ktorej sa piekli. Upečené buchtičky vyklopíme a horúce ich rozdelíme dvoma vidličkami na jednotlivé buchtičky.

Krok 4

Teplé buchtičky na tanieri polejeme vanilkovým krémom.

Krok 5

Vanilkový krém pripravíme podľa návodu na obale krémového prášku alebo vanilkového pudingu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1674
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1675

Podobné recepty:
  • Rýchly ovocný koláč

    Rýchly ovocný koláč

  • Mliečne rezy pre deti

    Mliečne rezy pre deti

  • Krémová dusená zelenina

    Krémová dusená zelenina