Piškótová roláda
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Koláče
Ingrediencie
- 4 vajcia, 4 lyžice kryštálového cukru, 4 lyžice hladkej múky.
Postup
Krok 1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Hmota je svetlo-žltá, hustá a cukor roztopený. Do vaječno-cukrovej zmesi vmiešame hladkú múku. Plech na pečenie sme pripravili vopred takto: plech vymastíme, na celé mastné dno prilepíme pergamenový papier a papier tiež pomastíme. Na pomastený papier nalejeme cesto, zarovnáme a pri 180 stupňov celzia pečieme asi 5-6 minút. Cesto je svetlé, nevysušené, upečené. Teplý korpus povrchu trochu pomúčime, aby sa neprilepil a korpus aj s papierom prevrátime na dosku alebo na čistý biely papier. Potom opatrne oddelíme okraj cesta od papiera, na ktorom sa korpus piekol. Celý papier naraz stiahneme, potom korpus aj s papierom odrazu obidvoma rukami prevrátime, necháme vychladnúť a s papierom zarolujeme. V roláde korpusu musí byť papier, aby sa nezlepil. Vychladnutý korpus obvinieme, papier vyberieme, naplníme, pevne zavinieme, znova zabalíme do papiera a v chladničke necháme stuhnúť. Na stuhnutej roláde upravujeme povrch.