Pomarančová torta

2015-09-29

Ingrediencie

  • Piškótový mandľový korpus; krém: 3 vajcia, 100 g práškového cukru, 3 pomaranče, 4 dl šľahačkovej smotany.

Postup

Krok 1

Korpus dvakrát prekrojíme a naplníme. Krém: Celé vajcia, cukor, šťavu z 2 pomarančov a trochu postrúhanej kôry z dobre umytého pomaranča miešame na teplej platni do zhustnutia. Krém má teplotu asi 40 stupňov celzia, keď zhustne. Potom odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia. Smotanu vyšľaháme a dve tretiny z nej zmiešame do studeného vaječného krému. Mandľový korpus naplníme a povrchu a bokoch tenko potrieme krémom. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a kúskami dužiny z očisteného pomaranča.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 770
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

771

Podobné recepty:
  • Perfektný čokoládový koláč

    Perfektný čokoládový koláč

  • Tradičné prešporské pagáčiky

    Tradičné prešporské pagáčiky

  • Kokosové guľky II

    Kokosové guľky II