Odpaľované cesto

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 dl vody, 100 g polohrubej múky, 50 g masla, alebo rastlinného tuku, 2-3 vajcia, štipka soli.

Postup

Krok 1

Do primerane veľkej (asi 1,5 l) rajnice dáme vodu, tuk a štipku soli. Keď sa voda varí vsypeme múku a dobre miešame drevenou vareškou. Hneď sa utvorí husté cesto. Miešame na miernom ohni tak, aby neboli hrčky z múky, aby sa cesto dobre prehrievalo - odpaľovalo, až kým sa nelepí na dno nádoby a vareška je suchá. Cesto odstavíme a miešame až trochu vychladne. Teplé cesto vložíme do miešača alebo vareškou zapracujeme postupne, jedno po druhom, celé vajcia. Z odpaľovaného cesta pečieme korpusy v tvare buchtičiek, venčekov, tyčiniek. Korpusy sú rovnomerne do hneda upečené, povrch je pevný, vo vnútri má byť vysušená bublina na naplnenie. Korpusy sú opatrne prekrojené na polovice a naplnené jemným žĺtkovým krémom, so šľahačkou alebo bielym snehom, povrchu pocukrované alebo poliate cukrovou polevou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1301
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1302

Podobné recepty:
  • Zemiakové fánky

    Zemiakové fánky

  • Jogurtový zákusok II

    Jogurtový zákusok II

  • Zákusok Helena v háji

    Zákusok Helena v háji

kuk