Tvarohové rezy

2015-09-29

Ingrediencie

  • Linecké cesto: 300 g polohrubej múky, 150 g tuku, 75 g práškového cukru, 1 vajce, prášok do pečiva, štipka soli. Šľahané piškótové cesto: 4 vajcia, 4 lyžice cukru, 4 lyžice polohrubej múky, prášok do pečiva. Plnka: 750 g mäkkého tvarohu, 200 g práškového cukru, 1 lyžica krupice, 50 g hrozienok, vanilínový cukor, postrúhaná kôra z umytého citróna.

Postup

Krok 1

Cesto zamiesime z preosiatej múky, vajca, cukru a zo stuhnutého postrúhaného tuku. Cesto vyvaľkáme, prenesieme na suchý plech s pomocou valčeka a v teplej rúre zapečieme do svetlohneda. Zapečené cesto potrieme plnkou z tvarohu a prísad, ktoré spolu dobre vymiešame. Plnku zarovnáme. Celé vajcia v stroji vyšľaháme s cukrom na hustú hmotu. Šľaháme 20 minút, potom primiešame múku. Cesto vylejeme na tvaroh, zarovnáme, vložíme do horúcej rúry a pečieme pri 200 stupňov celzia 30-35 minút, kým sneh nestvrdne. Upečené a napolo teplé pokrájame na obdĺžniky a pocukrujeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1351
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1352

Podobné recepty:
  • Nepravý „tvarohový“ koláč

    Nepravý „tvarohový“ koláč

  • Veľkonočné hniezda

    Veľkonočné hniezda

  • Banánovo citrónový koláč

    Banánovo citrónový koláč

kuk