Tvarohové rezy
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- Linecké cesto: 300 g polohrubej múky, 150 g tuku, 75 g práškového cukru, 1 vajce, prášok do pečiva, štipka soli. Šľahané piškótové cesto: 4 vajcia, 4 lyžice cukru, 4 lyžice polohrubej múky, prášok do pečiva. Plnka: 750 g mäkkého tvarohu, 200 g práškového cukru, 1 lyžica krupice, 50 g hrozienok, vanilínový cukor, postrúhaná kôra z umytého citróna.
Postup
Krok 1
Cesto zamiesime z preosiatej múky, vajca, cukru a zo stuhnutého postrúhaného tuku. Cesto vyvaľkáme, prenesieme na suchý plech s pomocou valčeka a v teplej rúre zapečieme do svetlohneda. Zapečené cesto potrieme plnkou z tvarohu a prísad, ktoré spolu dobre vymiešame. Plnku zarovnáme. Celé vajcia v stroji vyšľaháme s cukrom na hustú hmotu. Šľaháme 20 minút, potom primiešame múku. Cesto vylejeme na tvaroh, zarovnáme, vložíme do horúcej rúry a pečieme pri 200 stupňov celzia 30-35 minút, kým sneh nestvrdne. Upečené a napolo teplé pokrájame na obdĺžniky a pocukrujeme.