Čokoládová šľahačka

2016-04-18
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 20 min.

Popis

Šľahačka na dozdobenie koláčov, korpusov či dezertov.

Ingrediencie

  • 9 dl šľahačkovej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 300 g čokolády na varenie

Postup

Krok 1

Čokoládu roztopíme nad parou, pridáme 1 lyžicu smotany a rozmiešame. Zostatok smotany vyšľaháme za postupného pridávania práškového cukru. Do vyšľahanej šľahačky zašľaháme roztopenú čokoládu.

Krok 2

Jemný, ľahký krém použijeme do korpusov z odpaľovaného alebo z lístkového cesta. Na piškótové korpusy môžeme najprv natrieť maslový krém svetlý a navrch čokoládovú šľahačku, navrch postrúhame čokoládu alebo ozdobíme s ovocím.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 920
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

921

Podobné recepty:
  • Ruská zmrzlina II

    Ruská zmrzlina II

  • Ukrajinský boršč

    Ukrajinský boršč

  • Hroznové želé

    Hroznové želé