Čokoládová šľahačka
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Dezerty , Iné
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Šľahačka na dozdobenie koláčov, korpusov či dezertov.
Ingrediencie
- 9 dl šľahačkovej smotany
- 100 g práškového cukru
- 300 g čokolády na varenie
Postup
Krok 1
Čokoládu roztopíme nad parou, pridáme 1 lyžicu smotany a rozmiešame. Zostatok smotany vyšľaháme za postupného pridávania práškového cukru. Do vyšľahanej šľahačky zašľaháme roztopenú čokoládu.
Krok 2
Jemný, ľahký krém použijeme do korpusov z odpaľovaného alebo z lístkového cesta. Na piškótové korpusy môžeme najprv natrieť maslový krém svetlý a navrch čokoládovú šľahačku, navrch postrúhame čokoládu alebo ozdobíme s ovocím.