Zemiakové pagáče

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g varených zemiakov, 400 g polohrubej múky, 400 g masla, 4 žĺtky, soľ, rasca.

Postup

Krok 1

Uvarené zemiaky očistíme, prelisujeme alebo pomelieme, osolíme, zmiesime s múkou, maslom a so žĺtkami, 3 x vyvaľkáme tak, že cesto vyvaľkáme na obdĺžniky, zložíme na troje a znova rozvaľkáme. Opakujeme vždy po 20minútach. Cesto odpočíva prikryté čistým obrúskom. Nakoniec cesto vyvaľkáme na 1,5 cm hrubý plát, vykrajujeme pagáčiky, potrieme rozšľahaným vajcom alebo bielkom z vajca, posypeme rascou a upečieme v predhriatej horúcej rúre, ku koncu pečieme so zníženou teplotou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1013
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1014

Podobné recepty:
  • Perníkový koláč s jablkami a kakaom

    Perníkový koláč s jablkami a kakaom

  • Škoricové hviezdičky

    Škoricové hviezdičky

  • Bryndzové tyčinky

    Bryndzové tyčinky