Vývar z rýb

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2,5 kg hláv, odrezkov a vnútorností z kaprov, 6 l vody, 1 lyžičku soli, 400 g koreňovej zeleniny, 4 cibule, 4 bobkové listy, po 10 zrniek nového a čierneho korenia, polovicu lyžičky tymianu.

Postup

Krok 1

Očistené, žiabier zbavené a napoly preseknuté hlavy (iných rýb) a odrezky z kaprov, umyté sa vložia do vhodnej nádoby a zalejú studenou vodou. Pridá sa na plátky nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa, nahrubo rozdrvené korenie, mierne sa osolí a varí pomalým varom asi 45 až 60 minút. Hotový vývar sa precedí cez husté cedidlo. Vývar sa používa na prípravu čírych a zahusťovaných rybacích polievok, štiav a omáčok, slabo okyslený octom a vyčistený vaječným bielkom na prípravu rybacieho rôsolu alebo aspiku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 748
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

749

Podobné recepty:
  • Hroznový lekvár

    Hroznový lekvár

  • Plnená šťuka

    Plnená šťuka

  • Treska na turínsky spôsob

    Treska na turínsky spôsob