Kurča na červenom víne
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 1 kurča, pol lyžičky soli, pol lyžičky červenej papriky, trošku cayenského korenia, pol strúčika cesnaku, 1 lyžicu masla, 3 lyžice oleja, osminku litra zeleninového vývaru, 2,5 dl suchého červeného vína, 3 rajčiny, pol lyžičky tymianu, 1 dl kyslej pochúťkovej smotany.
Postup
Krok 1
Kurča rozdelíme na 8 porcií a odstránime tuk. Porcie posypeme soľou a koreninami. Panvicu vytrieme cesnakom, rozohrejeme v nej maslo a olej. Porcie opečieme zo všetkých strán do hneda a preložíme do nádoby na dusenie. Polejeme vypečeným tukom, pridáme horúci zeleninový vývar, polovicu vína a prikryté dusíme 35 až 40 minút. Rajčiny olúpeme, odstránime zelenú časť po stopke a zrnká, nakrájame na štvrtky, pridáme spolu s tymianom a druhou polovicou vína ku kurčaťu a dusíme ešte 10 minút. Porcie kurčaťa vyberieme na taniere, do omáčky pridáme smotanu, krátko povaríme. Omáčkou prelejeme porcie kurčaťa. Podávame s bielym chlebom a so zeleninovým šalátom.