Zverinový vývar

2016-07-07

Popis

Poznáte vegetariána, a chcete sa ho rýchlo zbaviť? Pošlite mu tento recept :)

Ingrediencie

  • Jelenie alebo srnčie mäso predné (s kosťou)
  • 6 l vody
  • 1 lyžičku soli
  • 4 cibule
  • 300 g koreňovej zeleniny
  • po 10 zrniečok nového a čierneho korenia
  • 1 g divého korenia (borievky
  • bobkový list
  • klinček
  • tymian).

Postup

Krok 1

Očistené, umyté predné mäso z jeleňa, srny sa vykostí. Kosti a mäso sa na pekáči vložia do rúry zapiecť (prípadne sa môžu vriacou vodou spariť). Potom sa vložia do vhodnej nádoby, zalejú studenou vodou, mierne sa osolia a pomaly sa varia 2 až 3 hodiny. Počas varenia sa pridá nahrubo nakrájaná očistená cibuľa, koreňová zelenina, korenie a varí sa domäkka. Hotový vývar sa precedí cez husté cedidlo. Vývar sa používa na prípravu zverinových polievok, omáčok, štiav a pokrmov. Mäso zo zveriny sa používa ako vložka do polievok, prípadne do ragú.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1636
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1637

Podobné recepty:
  • Orechová marmeláda

    Orechová marmeláda

  • Na suchý, dráždivý pocit v krku a chrapot

    Na suchý, dráždivý pocit v krku a chrapot

  • Jednoduché lístkové cesto

    Jednoduché lístkové cesto

kuk