Zverinový vývar
2016-07-07- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy , Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Popis
Poznáte vegetariána, a chcete sa ho rýchlo zbaviť? Pošlite mu tento recept :)
Ingrediencie
- Jelenie alebo srnčie mäso predné (s kosťou)
- 6 l vody
- 1 lyžičku soli
- 4 cibule
- 300 g koreňovej zeleniny
- po 10 zrniečok nového a čierneho korenia
- 1 g divého korenia (borievky
- bobkový list
- klinček
- tymian).
Postup
Krok 1
Očistené, umyté predné mäso z jeleňa, srny sa vykostí. Kosti a mäso sa na pekáči vložia do rúry zapiecť (prípadne sa môžu vriacou vodou spariť). Potom sa vložia do vhodnej nádoby, zalejú studenou vodou, mierne sa osolia a pomaly sa varia 2 až 3 hodiny. Počas varenia sa pridá nahrubo nakrájaná očistená cibuľa, koreňová zelenina, korenie a varí sa domäkka. Hotový vývar sa precedí cez husté cedidlo. Vývar sa používa na prípravu zverinových polievok, omáčok, štiav a pokrmov. Mäso zo zveriny sa používa ako vložka do polievok, prípadne do ragú.