Rybacia polievka s červeným vínom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg vypitvaného kapra, 0,75 l vody, 200 g koreňovej zeleniny, 5 zrniek čierneho korenia, 2 bobkové listy, 1 lyžička soli, 1 lyžicu masti, 1 lyžicu hladkej múky, 2 cibule, 4 dl červeného vína, 1 citrón, 1,5 dl sladkej smotany, 1 žemľu.

Postup

Krok 1

Očisteným, vypitvaným kaprom sa odseknú hlavy, plutvy, chvosty a vykostené sa nakrájajú na kúsky hmotnosti 160 g na porciu. Nakrájané kúsky sa z vnútornej strany jemne narežú a mierne osolia. Z hláv sa odstránia žiabre, oči, rozseknú sa na polovice a umyté spolu s plutvami, chvostami sa vložia do nádoby. Pridá sa na plátky nakrájaná koreňová zelenina, bobkový list, korenie, mierne sa osolí a zaliate vodou sa varia asi 1,5 hodiny. Vývar sa precedí a zelenina sa prepasíruje. Z masti a múky sa pripraví svetlá zápražka, pridá sa najemno nakrájaná cibuľa, spení a zaleje sa vlažným vývarom, dobre sa rozšľahá, pridá sa víno, citrónová šťava a za občasného miešania sa krátko povarí. Do pripravenej polievky sa vložia porcie ryby a nechá sa pomaly variť asi 15 minút. Pred koncom varu podľa potreby sa dochutí soľou a zamieša sa smotana. Pri podávaní sa pridáva na kocky nakrájaný sendvič.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 989
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

990

Podobné recepty:
  • Filé zo zubáča na taliansky spôsob

    Filé zo zubáča na taliansky spôsob

  • Polievka s vajcom a citrónom

    Polievka s vajcom a citrónom

  • Rybia polievka s haluškami z ikier

    Rybia polievka s haluškami z ikier

kuk