Polievka z kapra na holandský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 350 g vypitvaného kapra, 1 l vody, 1 lyžicu octu, 1 cibuľu, 2 bobkové listy, 5 zrniečok čierneho korenia, štipku tymianu, soľ, 25 g masla, 1 lyžicu hladkej múky, 2 mrkvy, 1 menší pór, 50 g sterilizovaného hrášku, mleté čierne korenie, rezance (niťovky), polovicu citróna, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Do vhodnej nádoby sa naleje uvedené množstvo vody, pridá sa ocot (môže sa nahradiť citrónovou šťavou), cibuľa, korenie, bobkový list, soľ a varí sa asi 15 minút. Do vývaru sa vloží očistené mäso z kapra a varí sa domäkka. Uvarené mäso sa vyberie, vychladnuté sa vykostí a nakrája na kúsky. Z masla a múky sa pripraví svetlá zápražka, zaleje sa vlažným vývarom z kapra, dobre zamieša a povarí. Potom sa pridá na jemné rezance nakrájaná mrkva, pór a spolu sa varí domäkka. Nakoniec sa pridá konzervovaný hrášok, dochutí sa mletým čiernym korením a podľa potreby soľou. Pri podávaní sa do taniera vloží mäso, osobitne uvarené rezance a zaleje sa polievkou; môže sa pokvapkať citrónovou šťavou.