Polievka z kapra na holandský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 350 g vypitvaného kapra, 1 l vody, 1 lyžicu octu, 1 cibuľu, 2 bobkové listy, 5 zrniečok čierneho korenia, štipku tymianu, soľ, 25 g masla, 1 lyžicu hladkej múky, 2 mrkvy, 1 menší pór, 50 g sterilizovaného hrášku, mleté čierne korenie, rezance (niťovky), polovicu citróna, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Do vhodnej nádoby sa naleje uvedené množstvo vody, pridá sa ocot (môže sa nahradiť citrónovou šťavou), cibuľa, korenie, bobkový list, soľ a varí sa asi 15 minút. Do vývaru sa vloží očistené mäso z kapra a varí sa domäkka. Uvarené mäso sa vyberie, vychladnuté sa vykostí a nakrája na kúsky. Z masla a múky sa pripraví svetlá zápražka, zaleje sa vlažným vývarom z kapra, dobre zamieša a povarí. Potom sa pridá na jemné rezance nakrájaná mrkva, pór a spolu sa varí domäkka. Nakoniec sa pridá konzervovaný hrášok, dochutí sa mletým čiernym korením a podľa potreby soľou. Pri podávaní sa do taniera vloží mäso, osobitne uvarené rezance a zaleje sa polievkou; môže sa pokvapkať citrónovou šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1140
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1141

Podobné recepty:
  • Chutné palacinky

    Chutné palacinky

  • Torta z karfiolu a brokolice

    Torta z karfiolu a brokolice

  • Lieň na viedenský spôsob

    Lieň na viedenský spôsob

kuk