Krémová polievka z mušlí

2015-09-29

Ingrediencie

  • 0,5 l rybieho vývaru (voda, 2 kocky), soľ, mleté korenie biele, 1 lyžicu masla, 4 šalotky, 2 rajčiny, štipku šafranu, 50 kukuričného škrobu, 1,5 dl mlieka, 300 g konzervovaných mušlí, 1,5 dl kyslej smotany, 1 žĺtok, 1 lyžičku rozmarínu, 1 lyžičku medovky lekárskej.

Postup

Krok 1

Očistená, najemno nakrájaná cibuľa sa opraží do sklovita, zaleje rybacím vývarom, pridajú sa na osminky nakrájané, olúpané, jadrovníkov zbavené rajčiaky a pomaly sa pod pokrývkou varí. Medzitým šafran sa vloží do vriacej vody a povarí. Mlieko sa rozmieša so škrobom a vychladnutým vývarom so šafranom a pridá sa do vývaru a za občasného miešania sa dobre prevarí. Do zahustenej polievky sa pridajú konzervované mušle aj s nálevom, krátko sa prehrejú, podľa potreby dochutia soľou a mletým čiernym korením. Nakoniec sa legíruje žĺtkami zmiešanými so smotanou. Pred podávaním sa pridá najemno nasekaný rozmarín a medovka lekárska.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 939
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

940

Podobné recepty:
  • Zemiaková polievka I

    Zemiaková polievka I

  • Vyprážaný kapor

    Vyprážaný kapor

  • Krevetový šalát s fauľkou

    Krevetový šalát s fauľkou

kuk