Sliepka v polievke na spôsob ujházi

2015-09-29

Ingrediencie

  • Polovicu sliepky, 1,5 l vody, soľ, 2 cibule, 100 g koreňovej zeleniny, celé korenie čierne a nové. Na prípravu vložky: 100 g koreňovej zeleniny, 50 g karfiolu, 50 g konzervovaného hrášku, 50 g špargle, 50 g čerstvých šampiňónov, domáce rezance, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá sliepka sa vloží do nádoby, zaleje vodou a nechá zovrieť. Po zovretí sa osolí, zníži príkon tepla a varí sa tiahnutím domäkka. Po 40 minútach varenia sa pridá nahrubo nakrájaná koreňová zelenina, očistená cibuľa a korenie. Keď je sliepka uvarená, vyberie sa z polievky, polievka sa nechá chvíľu stáť a potom sa precedí cez hustý obrúsok (nesmie sa cediť prelievaním, lebo sa zakalí) a dochutí soľou. Koreňová zelenina sa môže použiť ako vložka nakrájaná na jemné rezance (julien). Počas varenia polievky sa očistená koreňová zelenina nakrája na rezance a v mierne osolenej vode sa uvarí domäkka (ak sa nepoužije zelenina z varenia, zníži sa množstvo zeleniny v receptúre). Očistený karfiol sa umyje, rozoberie na ružičky a uvarí sa v osolenej vode. Očistená špargľa sa zviaže a vloží sa do osolenej horúcej vody variť. Očistené šampiňóny sa nakrájajú na plátky a uvaria v osolenej vode. Všetka uvarená zelenina a šampiňóny sa precedia a vložia do nádoby, mierne sa zalejú vývarom a uchovajú v teple. V osolenej vode sa osobitne vyvaria domáce rezance. Pri podávaní sa do misy vloží porcia varenej sliepky, pridajú sa varené rezance, zelenina a zaleje sa horúcou polievkou a posype najemno sekanou petržlenovou vňaťou. Vhodná príloha: octový chren, studená alebo teplá omáčka, chlieb alebo varené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 532
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

533

Podobné recepty:
  • Toskánska Ribollita

    Toskánska Ribollita

  • Polievka z malín

    Polievka z malín

  • Francúzska teľacia polievka

    Francúzska teľacia polievka