Špikové knedličky

2016-06-06

Ingrediencie

  • 50 g špiku z hovädzích kostí, 1 žemľu (sendvič obdobného množstva), 0,5 dl mlieka, 1 malé vajce, soľ, mleté čierne korenie, 25 g strúhanky, 1 lyžicu hladkej múky.

Postup

Krok 1

Dobre očistený špik, zbavený úlomkov kostí sa nakrája na malé kocky. Na drobné kocky nakrájaný, olúpaný sendvič sa pokropí mliekom, pridá sa nakrájaný špik, žĺtok, soľ, mleté čierne korenie a dobre sa premieša. Do zmesi sa pridá múka, strúhanka, premieša sa a zľahka sa zamieša sneh vyšľahaný z bielkov. Z pripravenej zmesi sa vytvarujú rovnomerne veľké knedličky (3 ks na porciu) a môžu sa variť v osolenej vode alebo vo vývare 3 až 5 minút. Uvarené knedličky sa vyberú, opláchnu studenou vodou, aby stuhli, a odkvapkané sa zalejú menším množstvom vývaru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 851
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

852

Podobné recepty:
  • Balkánsky vývar

    Balkánsky vývar

  • Šošovicová polievka so slaninou

    Šošovicová polievka so slaninou

  • Minestrone

    Minestrone