Jahňacia polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g jahňacieho mäsa, soľ 1 cibuľa, 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler), 1 pór, zelená zelerová a petržlenová vňať celé čierne korenie, muškátový oriešok, ďumbier, 2 vajcia.

Postup

Krok 1

Umyté mäso vložíme v celku do osolenej studenej vody, pridáme očistenú a pokrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, pór a zelenú zelerovú a petržlenovú vňať zviazanú do otiepky. Všetko okoreníme celým čiernym korením, muškátovým orieškom, ďumbierom a uvaríme. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme, zeleninu a mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme späť do polievky. Privedieme do varu a zahustíme rozšľahanými vajciami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1321
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1322

Podobné recepty:
  • Vianočná polievka

    Vianočná polievka

  • Zeleninová polievka s orechovými knedličkami

    Zeleninová polievka s orechovými knedličkami

  • Čerešňová polievka II

    Čerešňová polievka II

kuk