Profiteroly

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 dl mlieka, 37,5 g stuženého tuku, 100 g hladkej múky, 2 vajcia, 2 žĺtky, soľ, 20 masti.

Postup

Krok 1

Do vriaceho osoleného mlieka sa za stáleho miešania postupne vsype múka a varí sa tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varechu a steny nádoby. Pripravené cesto sa nechá vychladnúť. Do vychladnutého cesta sa postupne zamiešajú vajcia a žĺtky. Vymiešané cesto musí byť hladké, lesklé a vláčne. Hotové cesto sa vloží do plátenného vrecúška s ozdobnou trubičkou a na vymastený plech sa striekajú alebo lyžičkou vykrajujú malé šišky, halušky (s hmotnosťou 10 g). Cesto sa pečie v stredne vyhriatej rúre. (Môže sa pripraviť aj vyprážaním v oleji.) Pripravené profiteroly sa potom plnia rôznymi plnkami (2 ks na porciu) podľa druhu polievok.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 545
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

546

Podobné recepty:
  • Bulharská fazuľová polievka

    Bulharská fazuľová polievka

  • Polievka z bielej reďkvi (francúzska – savojská)

    Polievka z bielej reďkvi (francúzska – savojská)

  • Vaječný zvitok

    Vaječný zvitok