Portugalská hovädzia polievka (studená)

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 l hovädzieho vývaru, 100 g rajčiakov, 1 lyžica olivového oleja, 0,75 dl červeného vína, soľ, 1 lyžička kryštálového cukru, mletú červenú papriku, citrón.

Postup

Krok 1

Očistené rajčiaky sa nakrájajú na väčšie kusy a krátko podusia vo vlastnej šťave. Podusené rajčiaky sa prepasírujú, pridá sa hovädzí vývar, olej, víno, mletá paprika a podľa potreby sa dochutí soľou, cukrom a citrónovou šťavou. Vychladnutá polievka sa pred podávaním dobre prešľahá a podáva sa v šálke. K polievke je vhodné podávať sucháre alebo slané tyčinky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 898
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

899

Podobné recepty:
  • Jednoduchá, krémová brokolicová polievka

    Jednoduchá, krémová brokolicová polievka

  • Krémová polievka frutti di mare

    Krémová polievka frutti di mare

  • Nepravá gulášová polievka so zeleninou a haluškami

    Nepravá gulášová polievka so zeleninou a haluškami

kuk