Gratinovaný zeler

2018-02-27

Popis

Gratinovaný zeler. Pri podávaní sa priloží rez citróna.

Ingrediencie

  • 800 g zeleru
  • soľ
  • 2 lyžica masla
  • 250 g omáčky mornay
  • 50 g tvrdého syra
  • 1 ks citrón

Postup

Krok 1

Očistený, opláchnutý zeler sa vloží do vriacej osolenej vody a varí sa domäkka. Vyberie sa a vychladnutý sa nakrája na tenké plátky, uloží do polovicou masla vymastenej ohňovzdornej nádoby, zaleje omáčkou mornay, posype strúhaným syrom, pokvapká zvyškom roztopeného masla a pomaly pečie v rúre. Pri podávaní sa priloží rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 916
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

917

Podobné recepty:
  • Sladké francúzske hrianky

    Sladké francúzske hrianky

  • Ruské baklažánové ikry

    Ruské baklažánové ikry

  • Horčicová miniroláda

    Horčicová miniroláda