Gratinovaný zeler
2018-02-27- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gratinovaný zeler. Pri podávaní sa priloží rez citróna.
Ingrediencie
- 800 g zeleru
- soľ
- 2 lyžica masla
- 250 g omáčky mornay
- 50 g tvrdého syra
- 1 ks citrón
Postup
Krok 1
Očistený, opláchnutý zeler sa vloží do vriacej osolenej vody a varí sa domäkka. Vyberie sa a vychladnutý sa nakrája na tenké plátky, uloží do polovicou masla vymastenej ohňovzdornej nádoby, zaleje omáčkou mornay, posype strúhaným syrom, pokvapká zvyškom roztopeného masla a pomaly pečie v rúre. Pri podávaní sa priloží rez citróna.