Aljašská treska na rošte
2016-05-27- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
Popis
Kombinácia jemnej chutí slaninky a filé z alijašskej tresky vyčarí Vášmu jazyku zaujímavý súzvuk chutí.
Ingrediencie
- 500 g mrazeného filé z tresky
- soľ
- citrón
- 80 g anglickej slaniny
- olej
Postup
Krok 1
Rozmrazené filé z tresky sa umyje, osuší a nakrája (s hmotnosťou 100 g na porciu). Filé sa osolí a pokvapká citrónovou šťavou. Slanina sa nakrája na tenké plátky a položí na jednu stranu filé z tresky, pripevní sa ihlicou alebo špáradlom a potrie olejom. Pripravené porcie tresky sa pečú z obidvoch strán na rošte domäkka. Počas pečenia sa potiera výpekom alebo olejom.
Krok 2
Vhodné prílohy: sendvič, biele pečivo, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.