Aljašská treska na rošte

2016-05-27

Popis

Kombinácia jemnej chutí slaninky a filé z alijašskej tresky vyčarí Vášmu jazyku zaujímavý súzvuk chutí.

Ingrediencie

  • 500 g mrazeného filé z tresky
  • soľ
  • citrón
  • 80 g anglickej slaniny
  • olej

Postup

Krok 1

Rozmrazené filé z tresky sa umyje, osuší a nakrája (s hmotnosťou 100 g na porciu). Filé sa osolí a pokvapká citrónovou šťavou. Slanina sa nakrája na tenké plátky a položí na jednu stranu filé z tresky, pripevní sa ihlicou alebo špáradlom a potrie olejom. Pripravené porcie tresky sa pečú z obidvoch strán na rošte domäkka. Počas pečenia sa potiera výpekom alebo olejom.

Krok 2

Vhodné prílohy: sendvič, biele pečivo, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1146
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1147

Podobné recepty:
  • Vajcia plnené tuniakovou nátierkou

    Vajcia plnené tuniakovou nátierkou

  • Thajské karí z plodov mora

    Thajské karí z plodov mora

  • Slivková nugeta

    Slivková nugeta

kuk