Aljašská treska na ihlici
2015-11-11- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 35 min.
Popis
Filé z alijašskej tresky, striedavo z anglickou slaninkou a šampiňónmi napichnuté na ihlici sa opečie na oleji a zaručene si na ňom pochutnáte.
Ingrediencie
- 800 g mrazeného filé z tresky
- soľ
- mleté čierne korenie
- citrón
- 250 g anglickej slaniny
- 150 g čerstvých šampiňónov
- 150 g cibule
- 2 lyžica oleja
- 2 lyžica masla
Postup
Krok 1
Rozmrazené filé z aljašskej tresky sa nakrája na hrubšie plátky (3 až 4 kusy s hmotnosťou 150 g na porciu), osolia, okorenia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú chvíľu odležať. Odležané, do tenkých plátkov anglickej slaniny zabalené kusy tresky sa striedavo napichujú na ihlicu s očistenými hlavičkami šampiňónov a hrubšími plátkami cibule. Pripravená ihlica s mäsom sa rýchlo opečie z obidvoch strán na rozohriatom oleji, pokvapká roztopeným maslom a dopečie sa v rúre. Pri podávaní sa mäso poleje výpekom.
Krok 2
Vhodné prílohy: čierny chlieb, pečivo, studené omáčky, zeleninové šaláty.