Aljašská treska na ihlici

2015-11-11
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 35 min.

Popis

Filé z alijašskej tresky, striedavo z anglickou slaninkou a šampiňónmi napichnuté na ihlici sa opečie na oleji a zaručene si na ňom pochutnáte.

Ingrediencie

  • 800 g mrazeného filé z tresky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • citrón
  • 250 g anglickej slaniny
  • 150 g čerstvých šampiňónov
  • 150 g cibule
  • 2 lyžica oleja
  • 2 lyžica masla

Postup

Krok 1

Rozmrazené filé z aljašskej tresky sa nakrája na hrubšie plátky (3 až 4 kusy s hmotnosťou 150 g na porciu), osolia, okorenia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú chvíľu odležať. Odležané, do tenkých plátkov anglickej slaniny zabalené kusy tresky sa striedavo napichujú na ihlicu s očistenými hlavičkami šampiňónov a hrubšími plátkami cibule. Pripravená ihlica s mäsom sa rýchlo opečie z obidvoch strán na rozohriatom oleji, pokvapká roztopeným maslom a dopečie sa v rúre. Pri podávaní sa mäso poleje výpekom.

Krok 2

Vhodné prílohy: čierny chlieb, pečivo, studené omáčky, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1114
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1115

Podobné recepty:
  • Rybie halušky v šampiňónovo syrovej omáčke

    Rybie halušky v šampiňónovo syrovej omáčke

  • Krabie tyčinky v cestíčku

    Krabie tyčinky v cestíčku

  • Nátierka z ančovičiek, tuniaka a mascarpone

    Nátierka z ančovičiek, tuniaka a mascarpone

kuk