Kapustnica II

2018-03-10
  • Kapustnica II
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 75 min.

Popis

Táto kapustnica s poriadnym mäsom určite poteší každého hladného spoločníka. Je to perfektné mäsové jedlo s nádychom domácej pohody.

Ingrediencie

  • 300 g bravčového mäsa (lopatka alebo karé)
  • 10 g sušených húb
  • 400 g kyslej kapusty
  • 1 ks cibule
  • bobkový list
  • celé čierne korenie
  • 1 lyžička vegety
  • 3 strúčik cesnaku
  • soľ
  • 200 g údenej klobásy
  • 2 dl bieleho jogurtu
  • majorán

Postup

Krok 1

Očistené a umyté bravčové mäso spolu s umytými a vopred namočenými sušenými hubami vložíme do hrnca so studenou vodou. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, očistenú cibuľu v celku, bobkový list, celé čierne korenie, vegetu, cesnak a soľ. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni takmer do mäkka. Údenú klobásu pokrájame na kolieska, vložíme do polievky a varíme ešte 25 minút. Keď je polievka uvarená, bravčové mäso vyberieme, pokrájame a vložíme späť do kapustnice. Nakoniec vmiešame biely jogurt a dochutíme majoránom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3020
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3021

Podobné recepty:
  • Zajačie plátky v alobale

    Zajačie plátky v alobale

  • Hovädzie bifteky s vajcom

    Hovädzie bifteky s vajcom

  • Polievka z mladých kalerábov

    Polievka z mladých kalerábov

kuk