Kapustnica II
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina
- Počet porcií : 5
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 75 min.
Popis
Táto kapustnica s poriadnym mäsom určite poteší každého hladného spoločníka. Je to perfektné mäsové jedlo s nádychom domácej pohody.
Ingrediencie
- 300 g bravčového mäsa (lopatka alebo karé)
- 10 g sušených húb
- 400 g kyslej kapusty
- 1 ks cibule
- bobkový list
- celé čierne korenie
- 1 lyžička vegety
- 3 strúčik cesnaku
- soľ
- 200 g údenej klobásy
- 2 dl bieleho jogurtu
- majorán
Postup
Krok 1
Očistené a umyté bravčové mäso spolu s umytými a vopred namočenými sušenými hubami vložíme do hrnca so studenou vodou. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, očistenú cibuľu v celku, bobkový list, celé čierne korenie, vegetu, cesnak a soľ. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni takmer do mäkka. Údenú klobásu pokrájame na kolieska, vložíme do polievky a varíme ešte 25 minút. Keď je polievka uvarená, bravčové mäso vyberieme, pokrájame a vložíme späť do kapustnice. Nakoniec vmiešame biely jogurt a dochutíme majoránom.