Rizoto z husacej pečene

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g husacej pečene, 1 cibuľu, 2 lyžice husacej masti, mleté čierne korenie, hladkú múku, 1,5 dl hydinového vývaru, soľ, 150 g ryže, 2,5 dl hydinového vývaru na dusenie ryže, 25 g konzervovaného hrášku, 50 g strúhaného syra, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá, odkvapkaná husacia pečeň sa nakrája na drobné kocky. Na husacej masti sa krátko opraží najemno nakrájaná cibuľa, pridá sa pečeň, okorení a podusí. Časť šťavy z dusenia sa zleje, vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží a zaleje vlastným vývarom, dobre zamieša a varí. Počas varenia sa občas zamieša, dochutí soľou a precedí. Prebratá, niekoľkokrát opláchnutá ryža sa sparí vriacou vodou, precedí a nechá odkvapkať. Pripravená ryža sa nasype na podusenú pečeň, zaleje potrebným množstvom hydinového vývaru, osolí a bez miešania sa pomaly nechá zovrieť. Zovretá ryža sa pod pokrývkou v rúre dusí domäkka. Udusené rizoto sa zľahka premieša, pridá precedený hrášok a zamieša. Pri podávaní sa porcia rizota vytvaruje v šálke alebo naberačke, vyklopí na tanier, podleje šťavou a navrchu posype strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. (Obdobne sa môže pripraviť z hydinovej pečene.) Vhodná príloha: rôzne druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 718
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

719

Podobné recepty:
  • Syrové placky

    Syrové placky

  • Kuracie prsia na bavorský spôsob

    Kuracie prsia na bavorský spôsob

  • Rýchle morčacie prsia

    Rýchle morčacie prsia