Filé z hrčí na spôsob bonne femme

2018-02-14

Popis

Filé z hrčí na spôsob bonne femme. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemné zeleninové šaláty.

Ingrediencie

  • 1,2 kg vypitvanej hrče
  • soľ
  • olej
  • 100 g masla chivry (kapustové)
  • 1 lyžička horčice

Postup

Krok 1

Očistená, vypitvaná, kože zbavená hrča sa rozpolí, čiastočne vykostí (odstráni sa chrbtová kosť) a dobre umyje v studenej vode. Z dobre odkvapkanej ryby sa nakrájajú filé s hmotnosťou asi 200 g na porciu. Porcie rýb sa osolia a potrú olejom. Upravené porcie rýb sa pečú na rošte z obidvoch strán domäkka. Do masla chivry (kapustového) sa primieša trocha horčice (zabalí sa do alobalu a dá do chladu), vychladnuté sa krája na plátky. Podáva sa na horúcom tanieri a navrchu sa ozdobí dvoma plátkami masla. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemné zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 891
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

892

Podobné recepty:
  • Vyza pečená

    Vyza pečená

  • Makrela s cesnakovou pastou

    Makrela s cesnakovou pastou

  • Losos so zeleninou a olivami

    Losos so zeleninou a olivami

kuk