Filé z hrčí na spôsob bonne femme
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Filé z hrčí na spôsob bonne femme. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemné zeleninové šaláty.
Ingrediencie
- 1,2 kg vypitvanej hrče
- soľ
- olej
- 100 g masla chivry (kapustové)
- 1 lyžička horčice
Postup
Krok 1
Očistená, vypitvaná, kože zbavená hrča sa rozpolí, čiastočne vykostí (odstráni sa chrbtová kosť) a dobre umyje v studenej vode. Z dobre odkvapkanej ryby sa nakrájajú filé s hmotnosťou asi 200 g na porciu. Porcie rýb sa osolia a potrú olejom. Upravené porcie rýb sa pečú na rošte z obidvoch strán domäkka. Do masla chivry (kapustového) sa primieša trocha horčice (zabalí sa do alobalu a dá do chladu), vychladnuté sa krája na plátky. Podáva sa na horúcom tanieri a navrchu sa ozdobí dvoma plátkami masla. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemné zeleninové šaláty.