Kapor plnený na spôsob hilton

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg kapra, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 3 lyžice masla, 60 g konzervovanej fazuľky, 200 g mrkvy, 50 g póru, zelerovú vňať, 2 cibule, 2 dl šumivého vína, 1,5 dl sladkej smotany, citrónovú kôru.

Postup

Krok 1

Nevypitvaný, očistený kapor sa rozreže pozdĺž chrbta od hlavy po chvost, vyberie sa chrbtová kosť a cez tento otvor sa vypitve. Potom sa nožom vyrežú žiabre, umyje a nechá odkvapkať. Na polovičnom množstve masla sa opraží do polomäkka nadrobno nakrájaná, očistená mrkva, pór, zelerová vňať a polovičné množstvo cibule, osolí a okorení. Pred koncom dusenia sa pridá nadrobno nakrájaná fazuľka. Pripravený kapor sa zvnútra mierne osolí, naplní zeleninou, zašije, osolí z vonkajšej strany a posype sa zvyškom cibule. Plnený kapor sa vloží na pekáč vymastený zvyškom masla, podleje šumivým vínom a vloží do rozohriatej rúry piecť (asi 30 minút). Upečený kapor sa opatrne vyberie, preloží na misu a udržiava v teple. Šťava sa povarí (čiastočne odparí), pridá sa rozmiešaná smotana, dochutí sa strúhanou citrónovou kôrou, podľa potreby ešte soľou, a osobitne sa podáva v omáčniku. Plnený kapor sa pripravuje vcelku pre väčšiu spoločnosť. Podľa počtu osôb sa určí aj veľkosť kapra. Vhodné prílohy: varené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 729
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

730

Podobné recepty:
  • Krémová polievka z mušlí

    Krémová polievka z mušlí

  • Rybárska zemiaková pochúťka

    Rybárska zemiaková pochúťka

  • Plnené pečené papriky

    Plnené pečené papriky

kuk