Kapor na ukrajinský spôsob
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg vypitvaného kapra, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžicu hladkej múky, 1 dl oleja, 200 g cibule, 1 lyžicu masla, celé nové a čierne korenie, 4 klinčeky, bobkový list, 2 lyžice octu, 2 feferóny, 1,5 dl rybieho vývaru, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistený, vypitvaný, umytý kapor sa rozkrojí na polovice, vyreže sa chrbtová kosť a nakrája sa na 150 g porcie. Porcie ryby sa osolia, okorenia, obalia v múke a opečú z obidvoch strán dočervena na oleji. Opečené porcie ryby sa vyberú a uchovajú v teple. Do oleja po opekaní sa pridá maslo a opraží sa polovica na plátky nakrájanej cibule. Potom sa pridá celé čierne nové korenie, klinčeky, bobkový list, nadrobno nakrájaná feferónka a zvyšok cibule. Mierne sa zaleje vývarom z rýb, spolu sa povarí, nakoniec sa pridajú opečené porcie kapra a krátko sa podusia. Pri podávaní sa porcie kapra polejú šťavou s vložkou cibule a korenia a navrchu sa posypú petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: opekané zemiaky, na porciu rez citróna.