Kapor na ukrajinský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvaného kapra, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžicu hladkej múky, 1 dl oleja, 200 g cibule, 1 lyžicu masla, celé nové a čierne korenie, 4 klinčeky, bobkový list, 2 lyžice octu, 2 feferóny, 1,5 dl rybieho vývaru, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistený, vypitvaný, umytý kapor sa rozkrojí na polovice, vyreže sa chrbtová kosť a nakrája sa na 150 g porcie. Porcie ryby sa osolia, okorenia, obalia v múke a opečú z obidvoch strán dočervena na oleji. Opečené porcie ryby sa vyberú a uchovajú v teple. Do oleja po opekaní sa pridá maslo a opraží sa polovica na plátky nakrájanej cibule. Potom sa pridá celé čierne nové korenie, klinčeky, bobkový list, nadrobno nakrájaná feferónka a zvyšok cibule. Mierne sa zaleje vývarom z rýb, spolu sa povarí, nakoniec sa pridajú opečené porcie kapra a krátko sa podusia. Pri podávaní sa porcie kapra polejú šťavou s vložkou cibule a korenia a navrchu sa posypú petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: opekané zemiaky, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 920
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

921

Podobné recepty:
  • Kapor na provensálsky spôsob

    Kapor na provensálsky spôsob

  • Zemiaky s tuniakom

    Zemiaky s tuniakom

  • Krémová polievka z lieňov

    Krémová polievka z lieňov

kuk