Lieň pečený na bylinkách

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvaného lieňa, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 3 citróny, 2 lyžičky sardelovej pasty, bazalku, petržlenovú vňať, pažítku, 2 lyžice masla.

Postup

Krok 1

Očistené, cez žiabrové otvory vypitvané liene sa umyjú a osušia. V šťave z jedného citróna sa dobre rozotrú sardelové rezy (pasta), pridá sa najemno nasekaná bazalka, petržlenová vňať a pažítka. Liene sa na niekoľkých miestach narežú priečne a do rezov sa vložia olúpané citróny nakrájané na tenké plátky (osminky). Potom sa časťou pripravenej zmesi a polovičnou dávkou masla naplnia a zvyškom zmesi a masla sa potrú z vonkajšej strany. Pripravené ryby sa položia na alobal, uzavrú a položia na rošt piecť. Podávajú sa uzatvorené v alobale. Vhodné prílohy: sendvič, biele pečivo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(2 / 5)

2 1 1844
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1845

Podobné recepty:
  • Špagety podľa Zuzky Belohorcovej

    Špagety podľa Zuzky Belohorcovej

  • Grilované pstruhy

    Grilované pstruhy

  • Plnené cestoviny

    Plnené cestoviny

kuk