Lieň pečený na bylinkách
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg vypitvaného lieňa, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 3 citróny, 2 lyžičky sardelovej pasty, bazalku, petržlenovú vňať, pažítku, 2 lyžice masla.
Postup
Krok 1
Očistené, cez žiabrové otvory vypitvané liene sa umyjú a osušia. V šťave z jedného citróna sa dobre rozotrú sardelové rezy (pasta), pridá sa najemno nasekaná bazalka, petržlenová vňať a pažítka. Liene sa na niekoľkých miestach narežú priečne a do rezov sa vložia olúpané citróny nakrájané na tenké plátky (osminky). Potom sa časťou pripravenej zmesi a polovičnou dávkou masla naplnia a zvyškom zmesi a masla sa potrú z vonkajšej strany. Pripravené ryby sa položia na alobal, uzavrú a položia na rošt piecť. Podávajú sa uzatvorené v alobale. Vhodné prílohy: sendvič, biele pečivo.