Pstruh z Mont-dore

2015-09-29

Ingrediencie

  • 900 g vypitvaných pstruhov, 1 lyžičku soli, mleté, 200 g masla, 2,5 dl bieleho vermútu, 5 dl kyslej smotany, 10 žĺtkov, 25 g tvrdého syra.

Postup

Krok 1

Vypitvané, očistené pstruhy sa vložia do studenej vody, ktorá sa niekoľkokrát vymení. Potom sa vyberú a nechajú dobre odkvapkať. Pstruhy sa osolia, okorenia a vložia do zapekacej nádoby (gratinky), pridá sa maslo a vermút. Pripravené pstruhy sa vložia do rozohriatej rúry krátko piecť. Predpečené pstruhy sa polejú osobitne pripravenou zmesou zo smotany, žĺtkov a šťavy z čiastočne upečených pstruhov. Zmes sa dobre zamieša, prepasíruje a podľa potreby dochutí soľou. Touto zmesou sa polejú pstruhy, posypú strúhaným syrom a dajú do rúry zapiecť. Podávajú sa v gratinke s rezom citróna. Vhodné prílohy: varené zemiaky, biele pečivo, sendvič, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 649
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

650

Podobné recepty:
  • Ryba na peruánsky spôsob

    Ryba na peruánsky spôsob

  • Homár na spôsob Dumas

    Homár na spôsob Dumas

  • Pstruh na spôsob maître d'hôtel

    Pstruh na spôsob maître d'hôtel