Cesnaková polievka
2016-04-05- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Polievky , Hnedé polievky
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 25 min.
- Celkový čas : 35 min.
Popis
Tradičná slovenská cesnačka s chlebovými krutónmi a čerstvou pažítkou.
Ingrediencie
- 1 ks cibuľa
- rastlinný olej
- 5 ks stredne veľkých zemiakov
- soľ
- vegeta
- 4 strúčik cesnaku
- celozrnný chlieb
- nadrobno posekaná čerstvá pažítka
Postup
Krok 1
Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Zemiaky očistíme a pokrájame na malé kocky. Pridáme k opraženej cibuli, osolíme, povegetujeme a podlejeme trochou vody. Udusíme takmer do mäkka, potom prilejeme vodu tak, aby polievka mala správnu hustotu, a necháme prejsť varom. Odstavíme a dochutíme rozotretým cesnakom. Podávame s nasucho opraženým celozrnným chlebom, ktorý sme pokrájali na kocky, a posypeme nadrobno posekanou čerstvou pažítkou.