Cesnaková polievka

2016-04-05
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 25 min.
  • Celkový čas : 35 min.

Popis

Tradičná slovenská cesnačka s chlebovými krutónmi a čerstvou pažítkou.

Ingrediencie

  • 1 ks cibuľa
  • rastlinný olej
  • 5 ks stredne veľkých zemiakov
  • soľ
  • vegeta
  • 4 strúčik cesnaku
  • celozrnný chlieb
  • nadrobno posekaná čerstvá pažítka

Postup

Krok 1

Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Zemiaky očistíme a pokrájame na malé kocky. Pridáme k opraženej cibuli, osolíme, povegetujeme a podlejeme trochou vody. Udusíme takmer do mäkka, potom prilejeme vodu tak, aby polievka mala správnu hustotu, a necháme prejsť varom. Odstavíme a dochutíme rozotretým cesnakom. Podávame s nasucho opraženým celozrnným chlebom, ktorý sme pokrájali na kocky, a posypeme nadrobno posekanou čerstvou pažítkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2465
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2466

Podobné recepty:
  • Kapustnica z Oravy

    Kapustnica z Oravy

  • Kapustová polievka s hubami

    Kapustová polievka s hubami

  • Baranie mäso na karí so zeleninou

    Baranie mäso na karí so zeleninou

kuk