Filé zo zubáča na spôsob mlynárky
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Filé zo zubáča na spôsob mlynárky. Vhodné prílohy: varené zemiaky s maslom, na porciu rez citróna.
Ingrediencie
- 1 kg vypitvaného zubáča (zubáč česky candát)
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica hladkej múky
- olej
- citrón
- 3 lyžica masla
- petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Očistený, vypitvaný, z kože stiahnutý, vykostený a umytý zubáč sa nakrája na kúsky s hmotnosťou 170 g na porciu. Kúsky sa osolia, okorenia a obalia v múke. Pripravené kúsky sa opečú na rozohriatom oleji z obidvoch strán dočervena. Upečené kúsky sa vložia do vhodnej nádoby a uchovajú v teple. Pri podávaní sa porcie zubáča polejú vyškvareným maslom, do ktorého sa pridá citrónová šťava a navrchu sa posypú sekanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: varené zemiaky s maslom, na porciu rez citróna.