Filé zo zubáča na spôsob mlynárky

2018-02-14

Popis

Filé zo zubáča na spôsob mlynárky. Vhodné prílohy: varené zemiaky s maslom, na porciu rez citróna.

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvaného zubáča (zubáč česky candát)
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • olej
  • citrón
  • 3 lyžica masla
  • petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Očistený, vypitvaný, z kože stiahnutý, vykostený a umytý zubáč sa nakrája na kúsky s hmotnosťou 170 g na porciu. Kúsky sa osolia, okorenia a obalia v múke. Pripravené kúsky sa opečú na rozohriatom oleji z obidvoch strán dočervena. Upečené kúsky sa vložia do vhodnej nádoby a uchovajú v teple. Pri podávaní sa porcie zubáča polejú vyškvareným maslom, do ktorého sa pridá citrónová šťava a navrchu sa posypú sekanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: varené zemiaky s maslom, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 759
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

760

Podobné recepty:
  • Pappardelle s brokolicou a lososom

    Pappardelle s brokolicou a lososom

  • Lososová tortička

    Lososová tortička

  • Losos s majonézou

    Losos s majonézou