Filé zo zubáča na taliansky spôsob

2018-02-14

Popis

Filé zo zubáča na taliansky spôsob. Vhodné prílohy: varené zemiaky, na porciu rez citróna.

Ingrediencie

  • 1 kg zubáča (zubáč česky candát)
  • 1 lyžička soli
  • 100 g oleja
  • 1 ks cibuľu
  • 350 g rajčiakov
  • mleté čierne korenie
  • 80 g zelera
  • 1 lyžica kapár
  • petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Očistený, vypitvaný, z kože stiahnutý, čiastočne vykostený, umytý zubáč sa nakrája na 170 g porcie. Jednotlivé kusy sa mierne osolia a uložia do gratinovacej misy, ktorej dno je vymastené štvrtinou oleja. Na zvyšku oleja sa spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa na kúsky nakrájané, olúpané rajčiaky, ochutia sa soľou, korením a dusia sa domäkka (na kašu). Pridá sa na jemné rezance nakrájaný (strúhaný) zeler, nasekané kapary a spolu sa premieša. Touto zmesou sa pokryje pripravené filé zubáča, vloží sa do rozohriatej rúry a pomaly pečie (asi 20 minút). Porcia pečeného zubáča sa podáva v gratinke a navrchu sa posype sekanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1403
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1404

Podobné recepty:
  • Makrela na víne

    Makrela na víne

  • Bujabéza z tresky

    Bujabéza z tresky

  • Rybie filé s uhorkami

    Rybie filé s uhorkami

kuk