Filé zo zubáča na taliansky spôsob
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
- Kuchyňa: Talianska
Popis
Filé zo zubáča na taliansky spôsob. Vhodné prílohy: varené zemiaky, na porciu rez citróna.
Ingrediencie
- 1 kg zubáča (zubáč česky candát)
- 1 lyžička soli
- 100 g oleja
- 1 ks cibuľu
- 350 g rajčiakov
- mleté čierne korenie
- 80 g zelera
- 1 lyžica kapár
- petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Očistený, vypitvaný, z kože stiahnutý, čiastočne vykostený, umytý zubáč sa nakrája na 170 g porcie. Jednotlivé kusy sa mierne osolia a uložia do gratinovacej misy, ktorej dno je vymastené štvrtinou oleja. Na zvyšku oleja sa spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa na kúsky nakrájané, olúpané rajčiaky, ochutia sa soľou, korením a dusia sa domäkka (na kašu). Pridá sa na jemné rezance nakrájaný (strúhaný) zeler, nasekané kapary a spolu sa premieša. Touto zmesou sa pokryje pripravené filé zubáča, vloží sa do rozohriatej rúry a pomaly pečie (asi 20 minút). Porcia pečeného zubáča sa podáva v gratinke a navrchu sa posype sekanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, na porciu rez citróna.