Filé zo zubáča na maďarský spôsob
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné , Cudzokrajná kuchyňa , Maďarská kuchyňa
- Kuchyňa: Maďarská
Popis
Filé zo zubáča na maďarský spôsob. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža.
Ingrediencie
- 1 kg vypitvaného zubáča (zubáč česky candát)
- 1 lyžička soli
- 1 dl oleja
- 100 g čerstvých šampiňónov
- rascu
- 2 ks papriky
- 3 ks rajčiny
- petržlenovú vňať
- 2 strúčik cesnaku
Postup
Krok 1
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného, umytého zubáča sa nakrája filé, 180 g na porciu. Jednotlivé kusy sa mierne osolia a opečú z obidvoch strán. Opečené kusy sa vyberú a uchovajú v teple. V oleji po opekaní ryby sa podusia na plátky nakrájané šampiňóny s rascou, pridá sa na rezance nakrájaná, očistená paprika, krátko sa podusí. Nakoniec sa pridajú na kúsky nakrájané, olúpané rajčiaky. Do tohto základu sa vložia opečené kusy zubáča, nasekaná petržlenová vňať, so soľou rozotretý cesnak a krátko sa podusí. (V Maďarsku sa takto upravuje fogoš; je to druh zubáča.) Pri podávaní sa porcie zubáča polejú zeleninovou zmesou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža.