Filé zo zubáča na spôsob mornay

2018-02-14

Popis

Filé zo zubáča na spôsob mornay. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvaného zubáča (zubáč česky candát)
  • 1 dl vývaru z rýb
  • 0,5 dl bieleho vína
  • 2 dl omáčky mornay
  • 1 lyžica masla
  • 50 g tvrdého syra
  • 1 lyžica strúhanky

Postup

Krok 1

Z očisteného, vypitvaného, z kože stiahnutého a umytého zubáča sa nakrája filé s hmotnosťou 170 g na porciu. Nakrájané filé sa vloží do vhodnej nádoby, zaleje ochuteným vývarom z rýb, pridá víno a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Uvarené filé zo zubáča sa opatrne vyberie, uloží do nádoby (gratinky) vymastenej polovičným množstvom masla. Vývar s vínom sa dobre vyvarí (odparí) a precedí do hotovej omáčky mornay a dobre sa zamieša. Pripravenou omáčkou sa polejú (pokryjú) jednotlivé porcie zubáča, posypú strúhaným syrom, preosiatou strúhankou, pokvapkajú zvyškom rozpusteného masla a vložia sa do rúry piecť. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 714
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

715

Podobné recepty:
  • Jazyk morský na indický spôsob

    Jazyk morský na indický spôsob

  • Filé z tresky na rozmaríne

    Filé z tresky na rozmaríne

  • Pečená ryba obložená

    Pečená ryba obložená