Filé zo zubáča s holandskou omáčkou
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
- Kuchyňa: Holandská
Popis
Filé zo zubáča s holandskou omáčkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky s petržlenovou vňaťou, na porciu rez citróna.
Ingrediencie
- 800 g vypitvaného zubáča (zubáč česky candát)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica masla
- 1,5 dl vývaru z rýb
- citrón
- 250 g holandskej omáčky
Postup
Krok 1
Očistený, vypitvaný, umytý zubáč sa nakrája na 150 g porcie. Jednotlivé kusy sa osolia a uložia do maslom vymastenej vhodnej nádoby, zalejú vývarom a pod pokrývkou sa dusia domäkka. Udusené porcie zubáča sa kladú na teplý tanier a polejú horúcou holandskou omáčkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky s petržlenovou vňaťou, na porciu rez citróna.