Falošná 'husacia' pečienka
2018-01-12- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vnútornosti
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Falošná 'husacia' pečienka
Ingrediencie
- 300 g mletého bravčového mäsa
- 150 g mletého teľacieho mäsa
- 1 lyžica škrobovej múčky
- 1 ks vajce
- mleté čierne korenie
- mletú červenú papriku
- soľ
- 1 dl šľahačkovej smotany
- 1 dl vody
- asi 50 g chudšej oravskej slaniny
- 1 ks jablko (nemusí byť)
- hovädzí vývar alebo vývar s masoxu
Postup
Krok 1
Z mletého mäsa, škrobovej múčky, vajca, korenia a soli vypracujeme hmotu, ktorú necháme asi pól hodiny odležať. Potom postupne pridávame smotanu s vodou a spracujeme. Z hmoty vypracujeme bochník, ktorý vložíme do olejom vymasteného pekáča, prešpikujeme slaninou, prípadne jablkom a pečieme asi 50 minút. Počas pečenia podlievame vývarom a vypečenou šťavou.