Falošná 'husacia' pečienka

2018-01-12

Popis

Falošná 'husacia' pečienka

Ingrediencie

  • 300 g mletého bravčového mäsa
  • 150 g mletého teľacieho mäsa
  • 1 lyžica škrobovej múčky
  • 1 ks vajce
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku
  • soľ
  • 1 dl šľahačkovej smotany
  • 1 dl vody
  • asi 50 g chudšej oravskej slaniny
  • 1 ks jablko (nemusí byť)
  • hovädzí vývar alebo vývar s masoxu

Postup

Krok 1

Z mletého mäsa, škrobovej múčky, vajca, korenia a soli vypracujeme hmotu, ktorú necháme asi pól hodiny odležať. Potom postupne pridávame smotanu s vodou a spracujeme. Z hmoty vypracujeme bochník, ktorý vložíme do olejom vymasteného pekáča, prešpikujeme slaninou, prípadne jablkom a pečieme asi 50 minút. Počas pečenia podlievame vývarom a vypečenou šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 967
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

968

Podobné recepty:
  • Pečené koleno prepoštskej reštaurácie

    Pečené koleno prepoštskej reštaurácie

  • Bačovské rezne I

    Bačovské rezne I

  • Bravčové rezne s hruškami

    Bravčové rezne s hruškami

kuk