Rozbif

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg roštenky, soľ, mleté čierne korenie, olej, masť opekanie.

Postup

Krok 1

Rozbif pripravujeme z dobre odležaného kusa hovädzej roštenky, ktorý by mal mať minimálne 1 kg. Mäso odblaníme, osolíme, potrieme mletým čiernym korením, olejom a necháme odležať na chladnom mieste 2 až 3 dni. Pred prípravou ho rukou naklepeme a'premasírujeme', prudko opečieme v rozohriatom tuku zo všetkých strán a potom pečieme vo vyhriatej rúre 30 až 60 minút bez podlievania. Po 30 minútach je rozbif vnútri , krvavý (tzv. anglický rozbif), po 60 minútach je dôkladne prepečený. Upečený rozbif pokrájame ostrým nožom na tenké plátky a podávame s rôznymi omáčkami alebo so zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 912
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

913

Podobné recepty:
  • Baranie mäso s cesnakom na ihlici

    Baranie mäso s cesnakom na ihlici

  • Švédske mäsové guľky

    Švédske mäsové guľky

  • Burgundské hovädzie mäso (bourguignon)

    Burgundské hovädzie mäso (bourguignon)

kuk