Rozbif
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1 kg roštenky, soľ, mleté čierne korenie, olej, masť opekanie.
Postup
Krok 1
Rozbif pripravujeme z dobre odležaného kusa hovädzej roštenky, ktorý by mal mať minimálne 1 kg. Mäso odblaníme, osolíme, potrieme mletým čiernym korením, olejom a necháme odležať na chladnom mieste 2 až 3 dni. Pred prípravou ho rukou naklepeme a'premasírujeme', prudko opečieme v rozohriatom tuku zo všetkých strán a potom pečieme vo vyhriatej rúre 30 až 60 minút bez podlievania. Po 30 minútach je rozbif vnútri , krvavý (tzv. anglický rozbif), po 60 minútach je dôkladne prepečený. Upečený rozbif pokrájame ostrým nožom na tenké plátky a podávame s rôznymi omáčkami alebo so zeleninou.