Špenátový prívarok

2015-09-29

Ingrediencie

  • 750 g špenátových listov alebo 1 kocka mrazeného špenátu, rastlinný olej, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, soľ, 2 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

Umyté špenátové listy so stopkami uvaríme v osolenej vode. Scedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Z rastlinného oleja, nadrobno posekanej cibule a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme studenou vodou. Povaríme a pridáme pomletý špenát alebo kocku mrazeného špenátu, ktorý sme mierne rozmrazili a posekali na menšie kúsky. Pomiešame a necháme prejsť varom. Nakoniec podľa chuti pridáme soľ a rozotretý cesnak. Vhodnou prílohou k takto pripravenému špenátu sú zemiaky, ktoré sme očistili, umyli, pokrájali na štvrtky a uvarili v osolenej vode.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1582
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1583

Podobné recepty:
  • Polievka zo sójovej drviny

    Polievka zo sójovej drviny

  • Jačmenný Kubo

    Jačmenný Kubo

  • Šalát z mladých kalerábov

    Šalát z mladých kalerábov