Kamenáč grilovaný

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,25 kg mrazeného kamenáča, soľ, mleté čierne korenie, , 0,5 dl oleja, citrón, petržlenovú vňať, 2,5 dl kaparovej omáčky.

Postup

Krok 1

Z rozmrazeného, očisteného, vykosteného, umytého, osušeného kamenáča sa nakrája filé, 250 g na porciu. Ryba sa osolí, okorení z obidvoch strán, vloží do vhodnej nádoby a poleje olejom zmiešaným s citrónovou šťavou a nechá marinovať. Počas marinovania sa jednotlivé porcie ryby obrátia, aby stále boli pokryté olejom. Pripravené filé sa kladie na rošt a počas pečenia sa obracia a potiera zvyškom marinády. Pečený kamenáč sa kladie na tanier, posype petržlenovou vňaťou a osobitne sa podáva kaparová omáčka. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 668
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

669

Podobné recepty:
  • Treska zapečená so zeleninou

    Treska zapečená so zeleninou

  • Hrča so šampiňónovou omáčkou

    Hrča so šampiňónovou omáčkou

  • Staročeský šalát z kapra

    Staročeský šalát z kapra

kuk