Losos na španielsky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazeného lososa, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžicu hladkej múky, 2 lyžice masla, 2 cibule, citrón, 1 dl červeného vína, 2 dl španielskej omáčky.

Postup

Krok 1

Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa sa nakrája filé, 180 g na porciu. Filé sa osolí, okorení a obalí v múke. Filé sa opečie z obidvoch strán na rozohriatom masle. K rybe sa pridá na tenké plátky nakrájaná cibuľa, citrónová šťava, podleje červeným vínom a v rúre sa pečie domäkka. Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou. Pečený losos sa vloží do čistej nádoby a udržiava sa v teple. Šťava z pečenia sa prepasíruje, pridá sa do španielskej omáčky a prevarí. Porcie lososa sa položia na tanier a omáčka sa podáva osobitne v omáčniku (alebo sa losos poleje na tanieri). Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1645
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1646

Podobné recepty:
  • Závitok z tresky s divokou ryžou

    Závitok z tresky s divokou ryžou

  • Bohnenschlupp - luxemburská národná polievka

    Bohnenschlupp - luxemburská národná polievka

  • Plnené kalmáre 2

    Plnené kalmáre 2

kuk