Ostriež morský na maďarský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vypitvaného ostrieža (ostriež - česky okoun), 1 lyžičku soli, 100 g masla, 2 cibule, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 300 g zelenej papriky, 300 g rajčiakov, 1 dl hovädzieho vývaru, 2,5 dl kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Z očisteného, vypitvaného, umytého a osušeného ostrieža sa nakrájajú kusy, 200 g na porciu, a osolia sa. Na masle sa spení na kolieska nakrájaná cibuľa, zapráši mletou paprikou, opraží, zastrekne vývarom, pridá sa na rezance nakrájaná paprika, na kúsky nakrájané, olúpané rajčiaky, zaleje vývarom a krátko podusí. Do podusenej zeleniny sa vložia pripravené porcie ryby, ktoré sa pod pokrývkou dusia asi 15 minút. Dusená ryba sa zaleje rozmiešanou smotanou, podľa potreby dochutí soľou a spolu krátko povarí. Pri podávaní sa porcie ostrieža polejú zeleninovou zmesou so smotanou. Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 859
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

860

Podobné recepty:
  • Parížsky teľací rezeň

    Parížsky teľací rezeň

  • Sliepka na maďarský spôsob

    Sliepka na maďarský spôsob

  • Losos pre Janku

    Losos pre Janku

kuk