Šťuka morská s horčicovou omáčkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej morskej šťuky, 1 lyžičku soli, citrón, 50 g koreňovej zeleniny, cibuľu, bobkový list, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, 1 lyžicu octu, petržlenovú vňať, 2,5 dl horčicovej omáčky.

Postup

Krok 1

Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej šťuky sa nakrájajú rezy, 200 g na porciu, osolia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú odležať. Do kastróla sa naleje potrebné množstvo vody, pridá sa na plátky nakrájaná zelenina, cibuľa, bobkový list, celé čierne a nové korenie, ocot a nechá sa povariť. Do horúceho vývaru sa vloží na porcie nakrájaná šťuka, privedie do varu a varí sa pomaly tiahnutím domäkka. Varené porcie šťuky sa pri podávaní posypú petržlenovou vňaťou a horčicová omáčka sa podáva v omáčniku. Vhodné prílohy: varené zemiaky, varená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 850
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

851

Podobné recepty:
  • Cestovinový šalát s morskými živočíchmi

    Cestovinový šalát s morskými živočíchmi

  • Úhor na pive

    Úhor na pive

  • Treska s olivami

    Treska s olivami

kuk