Šťuka morská s horčicovou omáčkou
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg mrazenej morskej šťuky, 1 lyžičku soli, citrón, 50 g koreňovej zeleniny, cibuľu, bobkový list, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, 1 lyžicu octu, petržlenovú vňať, 2,5 dl horčicovej omáčky.
Postup
Krok 1
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej šťuky sa nakrájajú rezy, 200 g na porciu, osolia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú odležať. Do kastróla sa naleje potrebné množstvo vody, pridá sa na plátky nakrájaná zelenina, cibuľa, bobkový list, celé čierne a nové korenie, ocot a nechá sa povariť. Do horúceho vývaru sa vloží na porcie nakrájaná šťuka, privedie do varu a varí sa pomaly tiahnutím domäkka. Varené porcie šťuky sa pri podávaní posypú petržlenovou vňaťou a horčicová omáčka sa podáva v omáčniku. Vhodné prílohy: varené zemiaky, varená ryža.