Filé z tresky na štrasburský spôsob

2018-02-14

Popis

Filé z tresky na štrasburský spôsob. Vhodná príloha: rôzne upravená ryža.

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej tresky
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 dl sladkej smotany
  • 2 lyžica hladkej múky
  • 100 g masla
  • 60 g mandlí
  • 0,75 dl brandy

Postup

Krok 1

Rozmrazená, očistená, umytá, osušená treska (filé) sa nakrája na 200 g porcie. Kúsky sa osolia, okorenia, namočia v smotane, obalia v múke a mierne opečú na masle. Opečené filé sa poleje ohriatym brandy, flambuje, zaleje zvyškom smotany a nechá dusiť domäkka. Mäkké mäso sa vyberie, vloží do nádoby a uchová v teple. Smotana sa krátko povarí, podľa potreby dochutí soľou, korením a precedí na filé. Mäso sa posype na tenké plátky nakrájanými, olúpanými mandľami a vloží sa do rúry zapiecť. Vhodná príloha: rôzne upravená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1009
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1010

Podobné recepty:
  • Losos na kráľovský spôsob

    Losos na kráľovský spôsob

  • Pstruh z vajcovou omáčkou

    Pstruh z vajcovou omáčkou

  • Filé z kapra na třeboňský spôsob

    Filé z kapra na třeboňský spôsob

kuk