Filé z tresky na štrasburský spôsob
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Filé z tresky na štrasburský spôsob. Vhodná príloha: rôzne upravená ryža.
Ingrediencie
- 1 kg mrazenej tresky
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 2 dl sladkej smotany
- 2 lyžica hladkej múky
- 100 g masla
- 60 g mandlí
- 0,75 dl brandy
Postup
Krok 1
Rozmrazená, očistená, umytá, osušená treska (filé) sa nakrája na 200 g porcie. Kúsky sa osolia, okorenia, namočia v smotane, obalia v múke a mierne opečú na masle. Opečené filé sa poleje ohriatym brandy, flambuje, zaleje zvyškom smotany a nechá dusiť domäkka. Mäkké mäso sa vyberie, vloží do nádoby a uchová v teple. Smotana sa krátko povarí, podľa potreby dochutí soľou, korením a precedí na filé. Mäso sa posype na tenké plátky nakrájanými, olúpanými mandľami a vloží sa do rúry zapiecť. Vhodná príloha: rôzne upravená ryža.