Aljašská treska na spôsob mlynárky
2015-11-11Popis
Múka je ingrediencia z ktorej kuchtíme filé z alijašskej tresky na mlynársky spôsob. Môžme ozdobiť citrónom.
Ingrediencie
- 800 g mrazenej aljašskej tresky
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 ks citrón
- petržlenovú vňať
- 2 lyžica masla
Postup
Krok 1
Rozmrazené filé z tresky sa nakrája na kúsky s hmotnosťou 150 g na porciu, osolí, okorení a obalí v múke. Pripravené filé sa opečie z obidvoch strán na rozohriatom oleji domäkka a vyberie. Opečené filé sa navrchu ozdobí plátkom olúpaného citróna, posype nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapká roztopeným maslom a vloží do rúry ohriať.
Krok 2
Vhodné prílohy: varené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.