Filé z tresky na anglický spôsob

2018-02-14

Popis

Filé z tresky na anglický spôsob. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža, na porciu rez citróna.

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej tresky
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 dl oleja
  • 2 lyžica masla
  • 2 lyžica hladkej múky
  • 2,5 dl vývaru z rýb
  • kajenské korenie
  • 1 lyžica kečupu

Postup

Krok 1

Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky sa nakrája filé, 200 g na porciu, a mierne sa osolí. Pripravené filé sa obalí v polovici múky, rýchlo opečie z obidvoch strán a vloží do kastróla. Na masle sa pripraví svetlá zápražka zo zvyšku múky, zaleje vlažným vývarom z rýb, dobre zamieša a nechá zovrieť. Pridá sa kečup, dochutí sa kajenským korením a varí. Dobre prevarená omáčka sa precedí na opečené filé a nechá dusiť domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dochutí soľou a kajenským korením. Udusené filé sa kladie na tanier a poleje omáčkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1106
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1107

Podobné recepty:
  • Morská belica na anglický spôsob

    Morská belica na anglický spôsob

  • Losos na diabolský spôsob

    Losos na diabolský spôsob

  • Jazyk morský na spôsob rybárky

    Jazyk morský na spôsob rybárky

kuk