Filé z tresky na anglický spôsob
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Kuchyňa: Anglická
Popis
Filé z tresky na anglický spôsob. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža, na porciu rez citróna.
Ingrediencie
- 1 kg mrazenej tresky
- 1 lyžička soli
- 0,5 dl oleja
- 2 lyžica masla
- 2 lyžica hladkej múky
- 2,5 dl vývaru z rýb
- kajenské korenie
- 1 lyžica kečupu
Postup
Krok 1
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky sa nakrája filé, 200 g na porciu, a mierne sa osolí. Pripravené filé sa obalí v polovici múky, rýchlo opečie z obidvoch strán a vloží do kastróla. Na masle sa pripraví svetlá zápražka zo zvyšku múky, zaleje vlažným vývarom z rýb, dobre zamieša a nechá zovrieť. Pridá sa kečup, dochutí sa kajenským korením a varí. Dobre prevarená omáčka sa precedí na opečené filé a nechá dusiť domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dochutí soľou a kajenským korením. Udusené filé sa kladie na tanier a poleje omáčkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža, na porciu rez citróna.