Tuniak pečený

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazeného tuniaka, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, 0,5 dl oleja, citrón, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 klinčeky, 100 g masla, 2 lyžice strúhanky, 0,5 dl vývaru z rýb.

Postup

Krok 1

Z rozmrazeného, očisteného, umytého, osušeného tuniaka sa nakrája filé, 200 g na porciu. Filé sa potrie marinádou a nechá sa odležať. Marináda: Marináda pripravená z oleja, citrónovej šťavy, nadrobno nasekanej cibule, petržlenovej vňate, soli, korenia a rozdrvených klinčekov. Marinované filé tuniaka sa vloží do časťou masla vymastenej gratinky, posype jemnou strúhankou a pokvapká zvyškom roztopeného masla. Pripravený tuniak sa vloží do rúry piecť. Počas pečenia sa polieva vlastným výpekom a podľa potreby sa podlieva vývarom. Pečený tuniak sa podáva v gratinke. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1046
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1047

Podobné recepty:
  • Kapor na taliansky spôsob

    Kapor na taliansky spôsob

  • Filé z hrčí na spôsob bonne femme

    Filé z hrčí na spôsob bonne femme

  • Karfiol zapekaný s rybím filé

    Karfiol zapekaný s rybím filé

kuk