Homár na diabolský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 kg mrazeného homára, 3 lyžice masla, 1 lyžičku soli, 2 strúčiky cesnaku, polovicu lyžičky korenia karí, štipku korenia čili. Na omáčku: 4 žĺtky, 1 lyžice horčice, citrón, 1,5 dl oleja, štipku korenia karí.

Postup

Krok 1

Rozmrazený, očistený homár sa vloží do nádoby s vriacou vodou a po zovretí sa pomaly varí tiahnutím domäkka (asi 15 až 20 minút). Vychladnutý homár sa rozsekne, mäso vyberie, nakrája na plátky a krátko podusí na masle, v ktorom sa opraží prelisovaný cesnak, pridá sa korenie karí a čili a podľa potreby ochutí soľou. Príprava omáčky: Vaječné žĺtky sa vymiešajú s horčicou, soľou, korením karí do spenenia. Potom sa pomaly zamieša olej a nakoniec ochutí citrónovou šťavou. Porcia homára sa položí na teplý tanier a osobitne sa podáva omáčka (môže sa poliať omáčkou). Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, biele pečivo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1091
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1092

Podobné recepty:
  • Závitky z kapra

    Závitky z kapra

  • Losos na diabolský spôsob

    Losos na diabolský spôsob

  • Vyprážaný kapor

    Vyprážaný kapor

kuk