Homár na diabolský spôsob
2015-09-29Ingrediencie
- 2 kg mrazeného homára, 3 lyžice masla, 1 lyžičku soli, 2 strúčiky cesnaku, polovicu lyžičky korenia karí, štipku korenia čili. Na omáčku: 4 žĺtky, 1 lyžice horčice, citrón, 1,5 dl oleja, štipku korenia karí.
Postup
Krok 1
Rozmrazený, očistený homár sa vloží do nádoby s vriacou vodou a po zovretí sa pomaly varí tiahnutím domäkka (asi 15 až 20 minút). Vychladnutý homár sa rozsekne, mäso vyberie, nakrája na plátky a krátko podusí na masle, v ktorom sa opraží prelisovaný cesnak, pridá sa korenie karí a čili a podľa potreby ochutí soľou. Príprava omáčky: Vaječné žĺtky sa vymiešajú s horčicou, soľou, korením karí do spenenia. Potom sa pomaly zamieša olej a nakoniec ochutí citrónovou šťavou. Porcia homára sa položí na teplý tanier a osobitne sa podáva omáčka (môže sa poliať omáčkou). Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, biele pečivo.