Zemiakový prívarok

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov, soľ, 2 bobkové listy, nové korenie, rastlinný olej, 40 g hladkej múky, 1 cibuľa, ocot, umelé sladidlo, nadrobno posekaný čerstvý kôpor.

Postup

Krok 1

Zemiaky umyjeme, očistíme, pokrájame na kolieska a dáme do vriacej osolenej vody spolu s bobkovým listom a novým korením. Prikryjeme a uvaríme. Z rastlinného oleja, hladkej múky a postrúhanej cibule pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vychladnutou vodou z uvarených zemiakov, a povaríme. Takto pripravenú zápražku prilejeme k zemiakom a spolu ešte krátko necháme prejsť varom. Nakoniec dochutíme trochou octu a umelého sladidla. Pred podávaním posypeme nadrobno posekaným čerstvým kôprom. Vhodnou prílohou k zemiakovému prívarku môže byt čerstvý hlávkový šalát so sladkokyslým nálevom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1864
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1865

Podobné recepty:
  • Zeleninová polievka s vajciami

    Zeleninová polievka s vajciami

  • Hlávkový šalát I

    Hlávkový šalát I

  • Cibuľová omáčka I

    Cibuľová omáčka I

kuk